Uživajmo zdravo – pridelajmo svoje!

Če želimo imeti nadzor nad tem, kar zaužijemo, sledimo preizkušenemu receptu – pridelajmo si svojo lastno hrano!

Kar potrebujete so: obdelovalna površina (vrt, njiva ali visoka greda oz. veliki lonci, korita ter čebri), kakovostna prst in hranila, nekaj dobre volje in časa ter pester nabor (doma – na vrtnariji) preizkušenih sort zelenjave in sadja.

Med sadikami za vrt in teraso ponujamo tako tradicionalne (običajne) sorte ter takšne malo posebne, včasih celo eksotične vrste. Z raznolikim izborom posameznih vrst zelenjav skušamo zadovoljiti željam in potrebam vsakega kupca. Pestrost izbire je največja pri sadikah paradižnika, paprike, bučk ter solate. Večino prodajanih sort preizkusimo sami in tako izberemo najboljše!

Pridelava v rastlinjaku / na polju

Pridelava v posodah / na terasah

Ponudba zelenjave in sadja

Solatnice

Razne solate, radiči, endivija – ponudba določene sorte solate je odvisna od časa pridelave; pomlad, poletje, jesen in zima.

Kapusnice

Zelje, cvetača, brokoli, koleraba, glavnati in brstični ohrovt, kitajsko zelje.

Čebulnice in korenovke

Čebulnice: por, čebula – več sort; Korenovke – peteršilj, zelena – več sort.

Plodovke

Paradižnik, paprika, feferoni, čili, jajčevec, kumare, buče, bučke, melone, lubenice.

Špinačnice

Špinača in blitva.

Ponudba zelišč in začimb

Ne pozabimo, da doma pridelana zelišča in začimbe niso uporabna le v kuhinji, temveč predstavljajo glavno sestavino v naravni kozmetiki in so nenazadnje primerna za izdelavo prav posebnih domačih daril.

Naša ponudba obsega sivko, rožmarin, žajbelj (več vrst), meto (več vrst), meliso, citronko, verbeno in citronsko travo, baziliko (več vrst), drobnjak, peteršilj, majeron, origano, šetraj, timijan, luštrek, curry, pehtran, pelin, koper, komarček, krebuljico, koriander, kumino, ognjič, boreč, ožepek, šentjanževko, lovor, gobovo zelišče, wasabi, cimet in še kaj…

Ponudba jagodičevja ter drugega sadja

Naša ponudba obsega več vrst jagod, maline, robide, ribez, borovnice (ameriške in sibirske), aronijo, brusnice, kivi, fige in tudi posebnosti (npr. asimina, hruškasta melona,…).